Școala online

Școala mea are un plan bine pus la punct pentru învățarea online, care cuprinde proceduri clare, instrucțiuni precise și resurse educaționale pentru predarea la distanță. Dat fiind faptul că în momentul acesta mediul educațional încearcă să găsească soluții cât mai bune pentru lecțiile digitale, mi-am propus să vă prezint câteva din strategiile și resursele pe care le utilizăm noi. Suntem foarte norocoși să folosim de ceva timp Google Suite for Education, pentru că acum ne-a fost mai ușor să accesăm instrumentele învățării digitale cu aplicațiile Google.

Miercuri, 11 martie,  am avut la școală o sesiune de training intensivă în care toți profesorii au fost instruiți ce resurse online să folosească, cum să predea online și care sunt canalele de comunicare cu părinții și cu elevii. Strategiile sunt ușor diferite la clasele primare față de clasele de gimnaziu, dat fiind că nivelul de digitalizare și autonomie al copiilor este diferit.

Înainte de a pleca, am avut grijă să scanez materialele pe care le voi propune elevilor mei și să iau cu mine diverse caiete de lucru și cărți, în eventualitatea în care perioada de studiu online se va prelungi.



La școala primară, au fost create site-uri în Google Sites pentru fiecare clasă, în care profesorii postează înregistrări video, link-uri sau documente. Aici puteți vedea o captură de ecran a paginii dedicată limbilor română și franceză de la anul 5 (clasa a IV-a).




De asemenea, în Google Calendar, se pot crea video-conferințe cu copiii (cu ajutorul părinților), dacă sunt neclarități.

Eu am pus la dispoziția elevilor mei de la această clasă și platforma https://padlet.com/, unde au posibilitatea să posteze întrebări legate tema propusă.



La gimnaziu, elevii lucrează de multă vreme pe Google Classroom, așa că partajarea de materiale și alocarea unor sarcini de lucru a fost mai simplă.
Copiii au adrese de email pe domeniul școlii și beneficiază de toate celelalte aplicații Google (Drive, Hangouts, Google Slides/Docs etc.).



Noutatea a fost că am intrat în video-conferință cu ei pe Hangouts, conform orarului de la școală. Discuția s-a purtat fie cu toată clasa, fie individual sau cu grupe mici. În premieră, am avut și elevi blănoși printre noi, pentru că unii dintre elevii noștri au intrat în conferință cu animalele de companie.

În zilele următoare voi explora și alte platforme online, precum cele sugerate aici și aici și voi posta impresiile mele legate de experiența predării online.
De folos ne pot fi și platformele educaționale românești, precum:

https://www.mykoolio.com/
https://www.intuitext.ro/
https://www.examenultau.ro/
https://www.kidibot.ro/
https://www.twinkl.ro/

Aștept cu nerăbdare TELESCOALA promisă de TVR și Ministerul Educației.
Pe curând!




Comentarii

Postări populare