O rețetă de plastiliă facută în casă

Modelajul cu plastilină făcută în casă este o activitate foarte plăcută,  care se poate realiza cu ușurință atât acasă,  cât și la grădiniță sau la școală. Deși pare o activitate pentru copii mai mici, procesul care presupune pregatirea aluatului, crearea formelor și realizarea designului poate oferi oportunitatea pentru dezvoltarea abilităților motrice, dar și achiziția unor cunoștințe și deprinderi dintr-o perspectivă multidisciplinară: scriere (notarea rețetei pe caiet), matematica (estimarea și folosirea diferitelor cantități),  descoperirea unor cunoștințe noi (dacă,  de exemplu, se reproduce habitatul ursilor polari), exersarea musculaturii fine, dezvoltarea spiritului estetic și dezvoltarea abilitatilor de cooperare, daca activitatea se realizează în echipă. Mai mult, în această perioadă se pot realiza mărișoare și mici cadouri numai bune de dăruit ființelor dragi din viața copiilor noștri.



Ingrediente:    


2 cani cu făină
3/4 cana cu apa călduță
1 cana cu sare
1 lingură de ulei

Optional
Colorant alimentar



Se amestecă bine toate ingredientele până se obține o cocă omogenă. Eu prefer să adaug colorantul alimentar de la început, dar se poate adăuga și ulterior. În felul acesta se pot obține mai multe culori. Puteți adăuga de asemenea diferite esențe,  cacao, sclipici, sau orice ingredient care poate schimba textura, culoarea sau aroma aluatului, fără să îi modifice însă consistența.
Păstrată la frigider, coca se poate folosi până la o săptămână.



Puteți crea diferite figurine cu ajutorul formelor de prăjituri sau de modelaj ori puteți opta pentruobiecte 3D pe care le modelați cu mâna.  Se pot crea relativ ușor fructe, legume, numere, litere, forme geometrice, decorațiuni pentru sărbători sau mărtișoare.



Lăsați formele create la uscat într-un mediu uscat și călduros, sau le puteți coace în cuptor la foc mic până se întăresc.

Dupa ce s-au întărit,  se pot picta în diverse culori sau se pot folosi ca atare.

Spor la treaba!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare